Learning

Ida Retz Wessberg - Learning

Kunstworkshops og kunstundervisning

 

 

 

Pop-op udstillingen At give liv blev lavet som et del af en billedhugger-workshop jeg lavede på Ny Carlsberg Glyptotek. I samarbejde med formidlings- og undervisningsmedarbejder Kamilla Hansen og den øvrige Børn, Unge og Undervisnings-afdeling på museet samt Tove Ditlevsens Skole (4. årgang), havde vi lavet et særligt undervisnings-forløb, hvor eleverne både fik introduktion til Egypten's historie og mit særlige, praktiske billedhugger-forløb efterfølgende.


Workshoppen tog udgangspunkt i Glyptoteket’s Ægyptiske Samling.

Eleverne fik værktøjer til at oversætte en detaljeret 2D tegning, inspireret af Ægyptiske relieffer, til en 3D relief sten, udført i ler og bemalet. Således biddrog hver enkelt elev, med sin egen relief-del, til et samlet stort fælles værk - et relief lavet af alle eleverne til sammen. Forud for forløbet blev eleverne bekendt med Ægyptisk historie og Billedhugger-tradition - og skulle selv arbejde i et Billedhugger-atelier bagefter.

At give liv, Pop-op børne udstilling, Ny Carlsberg Glyptotek

August-December 2021

I forbindelse med min Billedhuggerworkshop  for 71 4. klasses elever

2021 © Alle fotos af Ida Retz Wessberg

Læs mere om workshoppen

Her en repotage fra folkeskolen.dk

Link: https://www.folkeskolen.dk/paa-5000-aars-tidsrejseForud for workshopppen lå meget forberedelse og blandt andet møder med forskningseksperter i egyptisk kunst og hieroglyffer på Glyptoteket.


I min undervisning bestræber jeg mig altid på at engagere og stille min faglighed til rådighed, på en måde så alle elever kan få noget med.


Til denne workshop havde jeg lavet en ramme-fortælling om en tidsrejse, som gjorde at børnene bedre kunne leve sig ind i, hvordan det var at være billedhugger for 5000 år siden...


Kæmpe tak til Kamilla Hansen (formidlings- og undervisningsmedarbejder), Ny Carlsberg Glyptotek og deres afdeling for Børn, Unge og Undervisnings, Tove Ditlevsens Skole (og i særdeleshed børnene) samt til Københavns Kommune, som havde støttet projektet.


At give liv, Pop-op børne udstilling, Ny Carlsberg Glyptotek

August-December 2021

Udstillingsskilt

Generelt om mig

 

Jeg har en Master of Fine Arts (MFA) fra Det Kongelige Danske Kunstakademi’s 

Billedkunstskoler og er specialiseret som billedhugger.

I min kunstundervisning går jeg op i at lave mine egne originale opgaver og forløb, hvor jeg bruger min faglighed - både indenfor de praktiske opgaver og den kunsthistoriske viden som knytter sig til kunsten. Jeg underviser i et letforståeligt sprog og bestræber mig på altid at lave en inkluderende stemning, med fokus på diversitet.

Jeg har siden 2015 undervist i kunst både for børn, unge og voksne. Bl.a. på Louisiana Museum for Moderne Kunst, Ny Carlsberg Glyptotek og Museet for Samtidskunst.

 

Billedhugger workshop om Det Gamle Egypten,

Ny Carlsberg Glyptotek

August-December 2021


Ønsker du booke mig til en kunstworkshop? 

Skriv til mig på nedenstående email for at få et uforpligtende tilbud


Email for bookinginfo@idaretz.com

At give liv, Pop-op børne udstilling, Ny Carlsberg Glyptotek

August-December 2021

Detalje fra relief